Doncs son las dues coses art i ciencia!! I si nó que li diguin al gran cuiner del Bulli que ara no em surt el seu nom però tu ja saps qui dic.. mentres té tancat el Restaurant está practicant al seu laboratori..
De totes maneres es normal que sigui ciencia i art "menjem el que som" carn, aigua,minerals,components organics,i quan practicas i el presentas es art de la elaboració diguem que es ciencia...
Un art, que si no estàs amb ànims et surt un xurro encara que posis exactament la mateixa quantitat d'ingredients i el mateix temps, ho tinc ben comprovat.
estic amb la Carme..jajaj vaja mania amb encasillar les coses!!
segurament te una mica de tot, igual que la pastisseria es una ciencia exacta, la cuina permet modificar, improvisar mes..i aixo es molt mes creatiu. pero...que no es necesita molt d'art per arrivar a final de mes despres haber menjat be cada dia??
Es evident que encara que no siguem cocients cuinem amb metodes que es poden explicar i mesurar cientificament , com la fisica, quimica, matematicas,inclus l'estetica considerada una ciencia filosofica, iper exemple si no portem l'aigua a ebullicio ( proces quimic) no bullirem adecuadament unes patates i no aconseguirem fer un pure, Pero malgrat tot aixo una recepta no surt sempre igual i cada persona li dona el seu toc d'art i misteri, impregna un proces cientific del seu art, sentiments i amor, oi que encara que copiem una recepta del Ferran Adria, o de la avia del costat de casa no ens sortiraigual doncs aqui esta el art de la cuina.
12 comentaris:
Al 50% es tant art com ciència.
Ciència per saber com combinar els sabors i art per presentar-los de la millor manera.
Petons.
Doncs no entenc per que tothom vol que les coses que ell fa siguin o art o ciencia.
En el que jo entenc per art no ho és. Encara no he trobat un sentit trascendent sobre la vida o condicio humana en cap plat dels que hagi vist.
I ciencia ni de conya, sóc científic i 'hasta ahí podíamos llegar'.
Que quan cuinis tinguis un esperit artístic pot ser, i també que tinguis un esperit curiós i per tant proper a l'esperit científic també.
Pero ni és ciencia ni és art. Sempre segons la meva opinió, es clar :D
Doncs son las dues coses art i ciencia!! I si nó que li diguin al gran cuiner del Bulli que ara no em surt el seu nom però tu ja saps qui dic.. mentres té tancat el Restaurant está practicant al seu laboratori..
De totes maneres es normal que sigui ciencia i art "menjem el que som" carn, aigua,minerals,components organics,i quan practicas i el presentas es art de la elaboració diguem que es ciencia...
Petonss
Jo trobo que avui dia s'ha de magnificar massa tot. A mi no em sembla ciència la cuina.
I art... ben bé tampoc, però potser una mica més...
La cuina no podria ser cuina només? O Artesania pura!
Un art, que si no estàs amb ànims et surt un xurro encara que posis exactament la mateixa quantitat d'ingredients i el mateix temps, ho tinc ben comprovat.
estic amb la Carme..jajaj vaja mania amb encasillar les coses!!
segurament te una mica de tot, igual que la pastisseria es una ciencia exacta, la cuina permet modificar, improvisar mes..i aixo es molt mes creatiu.
pero...que no es necesita molt d'art per arrivar a final de mes despres haber menjat be cada dia??
Es evident que encara que no siguem cocients cuinem amb metodes que es poden explicar i mesurar cientificament , com la fisica, quimica, matematicas,inclus l'estetica considerada una ciencia filosofica, iper exemple si no portem l'aigua a ebullicio ( proces quimic) no bullirem adecuadament unes patates i no aconseguirem fer un pure, Pero malgrat tot aixo una recepta no surt sempre igual i cada persona li dona el seu toc d'art i misteri, impregna un proces cientific del seu art, sentiments i amor, oi que encara que copiem una recepta del Ferran Adria, o de la avia del costat de casa no ens sortiraigual doncs aqui esta el art de la cuina.
M'agrada més l'art. La ciència atorga una fredor (segurament, i en molts casos, artística) que crec no fa tant per la cuina.
Per mi és art. Tot i que es combinin coses i que s'avanci en la cuina, no ho considero com una ciència.
es un art que amb la ciencia millora...
Vinga! una frase pedant i tòpica:
"La cuina és un estat d'ànim ..." Ja! Ja!
Bona nit Gurmet.
Un cuiner apart de ser artista es un creador.
Publica un comentari a l'entrada