Temps de bolets
Amb les tempestes d'agost i la tardor arriba la temporada de bolets, jo vaig hereta l'afició del meu pare i fa uns anys al arriba la temporada sortia cada setmana ha buscar-ne, actualment ( i jo no soc partidari de posar-hi normes) mes que una afició s'ha convertit en una activitat turística on sense cap tipus de preparació ( inclús fan autocars) el bosc s'omple de persones que sense cap tipus de preparació ni coneixements) es dediquen a la busqueda de rovellons i llenegues la majoria de vegades i sense cap èxit, bolets que acaben compren a peu de carretera a preu d'or i desconeixen que molts d'aquest bolets provenen de altres comunitats i també del estranger.
Onades de gent que moltes vegades amb actituds poc cíviques malmeten boscos, prats i camps de conreu.
APAGALLUMS
Moltes persones nomes tenen com el rovello i la llenega o el cep com el sumun culinari dels bolets, hi de fet ni han molts no tant coneguts que el superen avui us presento un el Apagallums que a mes es força freqüent i creix en colònies, us ofereixo unes receptes per cuinar-ho.
Es important abans de menjar qualsevol bolet estar segur de qui bolet es tracta el tòxic de molts bolets no es broma.
..................................................
!!!Nomes es fa servir el barret del bolet que es la part mes tendre!!!
Apagallums arrebossat
Els tallem i pastem per farina amb pebre i sal, per clara de ou a la que si ens agrada li podem haver posat una cullereta de vi blanc o vermut, després la passem per farina de galeta i fregim.
Senzillament deliciós!!!
Sandwich amb apagallums
Aquí nomes no tallem els barrets els arrebossem sencers i els omplim de formatge i pernil dolç.
Deliciós i sorprenent.
14 comentaris:
Tens tota la raó que hi ha molta gent per la montanya caçant bolets i sense criteri.
Ara bé, el criteri es pot aprendre i no seré jo qui faci d'elitista 'abans estàvem millor'. Però tots els que són incivics ja es poden quedar a casa, per que el civisme sí que no es pot aprendre. Se n'ha de venir ensenyat!!
Una salutació
se que son comestibles, però no n'he menjat mai, sera quastió de provar-ho
M'apassionen els bolets, a més a la cuina tenen infinitat de sortides.
Estic amb tú molta gent abans d'anar a la muntanya hauria de sàpiguer com tractar-la.
Muas!
No hi he anat mai a buscar bolets, però si me'ls cuinen...
Jaja, un amigo mío boletaire dice lo mismo, que la gente va a al campo como quien va al mercado, con gritos incluidos rompiendo la paz del lugar... Yo soy boletaire de mercado, es decir, voy al puesto porque no tengo ni idea y me parece más seguro hacerlo así... Un besote.
Jo no entenc de bolets tret dels mes coneguts llenegues,xampinyons,rovellons.. però crec que pot estar molt bó aquest que proposes, tot serà provar-ho.
Petonets
nosaltres som boletaires...de fet l'hereu fa dies que em diu que ja haurim d'anar a investigar jijiji però jo soc de les que només agafo llanegues i rovellons, peruqe son els que em conec bé i els que més m'agraden.
s'ha de respectar el bosc, com tantes altres coses, però....hi ha gent per tot
petons
M'encantan els bolets ,pero no sé identificarlos fora de l rovello.
Hola, he vist bolets i he entrat sense demanar permís...M'agraden moltíssim els bolets, el problema és que els darrers cops que he anat de "caçera" no hi hem trobat res...Estic amb tú, anar a buscar bolets ha de ser una aventura respectuosa, tranquil.la...no es pot anar al bosc arrencant tot i xafant de tot...per anar amb presses i poc respecte no cal moure's de casa...A reveure! un plaer entrar al teu blog!
fa temps que no en menjo a mi m'agraden uns que tampoc són gaire coneguts els pebrassos....si tinc ocasió d'anar a cercar bolets( fa mil anys que no ho faig) seria bo fer servir la recepta per si trobés un apagallums!
M'agraden molt els bolets.
Recordo fa un parell d'anys agafant un munt de trompetes.mmm. `No sóc gran caçadora de bolets, però per part de les dues famílies de vegades en mengem recent collits.
Em fa ràbia els que no respecten el bosc
de bolets un servidor nomes sap allo de : "no em toquis els bolets" ... salut
bon dia Joan!
felicitats per aquest nou blog! ja saps que jo també he encetat un.
El teu m'encanta, m'agrada la cuina gairebé tant com... ja saps!
petons
Al bosc sempre et trobes algun incívic per desgracia.
La setmana passada en varem trobar de apagallums son molt bons, jo el preparo nomes tallats a talls d’uns 2 centímetres i arrebossats amb farina.
Amb el teu permís m’emporto las dues receptes que tenen que quedar boníssims.
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada