dimecres, 28 d’abril del 2010

AVUI CUINEU


Com vaig dir a la presentació vull , que aquest bloc sigui un bloc de cuina, pro no nomes de receptes, vull que hagi debat, jocs, humor i bon rotllo, Uffff quantes coses no se pas si ho aconseguiré, i avui us proposo un joc que es repetira mes vegades jo us deixo una nevera amb uns elements, avui com a principal Llaminera de porc, poso mes ingredients per que feu servir els que vulgueu i dos mes que us deixo tria a vosaltres. En aquest post em reservo la moderació de comentaris perquè vull que les vostres receptes per que en cap moment estigueu influïts per les receptes dels altres.
Vinga animeu-vos que segur que totes les receptes seran per llepar-se el dits.

A la nevera hi ha ;

Festucs
crema de llet
oli
sal
llamineres
pebre
alls
alls tendres
foie
pomes
patates
formatge roquefort
 vi blanc i negre.

20 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Per fer-ho sencill:
Posem el porc a macerar amb el vi, mentre passem per la paella les pomes a llesques fines.
Salem el porc i el fregim, emplatem amb el porc, la poma cuita, una rodella de foie i un trinxat molt petit de alls tendres.

Carme Rosanas ha dit...

Que ens demanes?
Una recepta o tot un menu?

Elfreelang ha dit...

Gurmet em sap greu però cuino poc i malament suposo...jo bulliria les patates i afegiria alls tendres....oli poca sal i un xic de pebre...si em faig menjars me'ls invento...

lisebe ha dit...

Bé aixo es tot un repte Gurmet, vaig a apuntar-me el correu per enviar-te la recepta.

lisebe ha dit...

Vaja ara m'adono que puc escriure bé la recepta aquí mateix tens els comentaris moderats.

Doncs anem al lio:

Primer faig lloncetes de les llamineres i les poso a macerar el dia anterior amb sal pebre i una mica de (vi blanc) això es optatiu .
Possen amb una paella la carn i que es dori una miqueta per les dues parts.

Mentres amb un cassolet petit possen una miqueta de mantega i si no em tenim una mica d'oli desfem el formatge roquefort quan estigui ja desfet li afegim crema de llet una miqueta i fem una salseta espeseta si a la carn no li en possat vi blanc, a la salseta roquefort li podem afegir una cullarada de brandi.I per donar-li un toc exotic desfem uns quan festucs trinchats amb ganibet i li donará un gust especial a la carn.

I presentem el plat :

Possem la carn amb la salseta per sobre en un cantó l'altre afegim
unas rodanxas de poma passada per la paella fins que quedi caramel.litzada, uns quans allets tendres a la brassa i un cullarot de puré de patata amb pebre per sobre, un altre variant possar un patata per la mitad (li fem 4 tallets la possem al microondes 4 minuts )i la servim amb una mica de foie.

Et voilà !! Bon apetit !!

Que et sembla Gurmet??

Deric ha dit...

jo faria les llamineres amb salsa de roquefort i festucs però em veig incapaç de fer servir tots els ingredients

Albanta ha dit...

A veure... jo m'anime, però primer he de "traduïr-me" alguns dels ingredients... és curiós, per en temes culinaris és on més diferències de lèxic trobe entre els catalans del nord i del sud. (Ai mare... que no tindrà raó la Rita quan diu que parlem llengües diferents!!!) jejejejejeje
Que nooo!! Que no!!! Que és conya!!

GURMET ha dit...

Molt bé us agreuxo les receptes que esteu fent vinga els que encara no anims que us espero encara hi ha un parell de dies.

sargantana ha dit...

aviam si m'hi poso...jajaj
salutacions!

Striper ha dit...

Ara em poso a fer-la hi a la tarda la envio

No tot són postres ha dit...

L'altra dia volia fer un llom amb salsa d'avellanes. Buscant pels blogs i per llibres de cuina totes les que vaig trobar eren amb crema de llet o nata i jo la volia fer sense llet ni derivats. Trobo que les salses amb llet acaben tenint totes la mateixa textura i amaguen el gust de l'ingredient principal, i jo volia que es notés l'avellana.
Per tant a inventar toca! i el resultat bo, força bo!
Vaig agafar mitja dotzena d'allets tendres, els vaig tallar ben petitets i els vaig començar a sofregir a foc ben suau amb un bon raig d'oli d'oliva fins que van estar transparents. Mentrestant vaig agafar una vintena de "vellanes" de Reus i les vaig picar a la Turbo-Chef (a la picadora també va bé) però no massa perquè volia trobar els trossets. Quan els allets estaven a punt hi vaig tirar una tasseta de caldo de pollastre i les avellanes i, a foc ben suau, vaig fer que s'anés reduïnt. Com que veia que em quedava molt líquid hi vaig afegir una cullerada de mostassa (que sigui suau perquè no domini), ho vaig remenar bé per a lligar-ho i així vaig aconseguir la textura adequada per a la salsa.
A part vaig agafar el llomillo i el vaig tallar a trossos d'uns dos dits de gruix, els vaig salar i empebrar una mica i els vaig marcar en una paella ben calenta sense gens d'oli. Els vaig posar en una safata de forn, coberts de la salsa i a 200º uns 20 minuts. Va sortir un llomillo en salsa d'avellana molt bo.

La fotografia la pots veure aquí:

http://nototsonpostres.blogspot.com/2009/03/salsa-davellana-sense-llet.html

PTNTS
Dolça

mercè ha dit...

La recepta la deixo per després...De moment dir-te que em sembla una bona manera de començar el blog, i que crec que entre els blocaires hi trobaràs bon rotllo, bones receptes i bon humor assegurat!!a reveure!

Albanta ha dit...

Ahí va la meva:

Sofregim amb un bon raig d’oli d’olives els alls tendres i el pebre tallat molt menut i reservem. Amb el mateix oli dorem les llamineres de porc salpimentades. Afegim un got de vi negre i el sofregit d’alls i tapem perquè acabe de coure poc a poc.

A banda preparem una salsa escalfant la crema de llet i un bon tros de formatge roquefort, fins que quede tot ben fos.

Servim un tros de carn amb la salsa per damunt i afegim un grapat de festucs picats i de panses de Corint.

Acompanyem d’una bona amanida o simplement d’una patata cuita al forn.

(El foie, tot i estar boníssim, és un ingredient que no compre mai per principis ètics… ja sabeu… allò de com fan patir els pobres animals per obtindre’l)

BON PROFIT!!

GURMET ha dit...

Ja hi ha un bon grapat de receptes vinga no us faci tall es tracta de fer un plat al vostre gust cuinar no es seguir una recepta al peu de la lletra.Vinga anims!!!

Joan de Can Joan i Sara ha dit...

Aquí tienes mi receta de hoy, según los productos de tu nevera a ver que tal:

SOLOMILLO AL ROQUEFORT CON PATATAS Y MANZANA

En primer lugar salpimentar el solomillo, rustirlo que quede bien doradito por fuera y por su puesto crudo por dentro, esto se hace con fuego alto y aceite muy caliente en una cazuela. Reservar. En el mismo aceite, saltear unos ajos tiernos y reservar. Cortar la patata en panadera, la manzana en gajos no muy gruesos y junto con un trozo de foie, salpimentar y saltear, cuando este en su punto añadir un vaso de vino blanco dejar cocer a fuego lento , que evapore el alcohol y que se cueza la patata, añadir los ajos.
Añadir el solomillo unos 10 minutos a fuego muy suave para que con el calor se vaya acabando de cocer sin llegar a secarse. ( el solomillo muy pasado se seca y parece una suela de zapato ).
En este momento cuando ya casi está, se mezcla en un bol la crema de leche y un trozo de queso roquefort, poco porque es muy fuerte, y una vez desecho y mezclado se añade a la cazuela con el resto de ingredientes, tres minutos de cocción y a emplatar:
Para emplatar, cortar el solomillo en tres trozos para que se vea el interior rosadito, añadir alrededor un poco de la guarnición y por encima adornar con un puñadito de pistachos ( pelados por su puesto ).

Acompañar con vino tinto,

Bon apetit,


Joan de Can Joan i Sara

GURMET ha dit...

Com veieu hi han moltes alternatives ara ja he tret la moderació de comentaris espero mes receptes gracies per les enviades.

mercè ha dit...

A veure...
Tallem a medallons la llaminera i salpebrem,passem per la cassola amb un raig d'oli i un parell de grans d'all xafats. Abans de començar haurem deixat uns dauets de poma en vi negre. Quan comenci a daurar-se la carn afegim la poma amb el vi negre i deixem reduir una mica. Afegim poc a poc la crema de llet fins que lligui la salseta i quan quedi poc per acabar la cocció afegim els festucs ben esmicolats que prèviament haurem torrat lleugerament en una paella.

El foie i el roquefort els deixo a la nevera, dominaria massa el gust i m'espatllaria la carn...(pel meu gust, clar).APA, en faràs un monogràfic?, je,je. A reveure!

nimue ha dit...

jeje! jo començaria eliminant el porc! Vegetariana, ja veus! ;)

Joana ha dit...

Ho sento! he anat massa de cap amb la "visita", un altre dia hi participo!

MaryLou ha dit...

Rustir la llaminera previament salpebrada fins que estigui dauradeta. Afegir força ceba i els alls pelats. Una vegada transparent la ceba treura-la i pasarla per un xinès. Tornar a posar la salsa a la cassola, afegir-hi el formatge a dauets, els festucs picadets i un got de vi. Deixar reduir la salsa i... a gaudir de un bon plat.