diumenge, 25 d’abril del 2010

ELS RESTAURANTS XINESOS.


ELS RESTAURANTS XINESOS.





Els restaurants xinesos tenen detractors i admiradors personalment us confesso que m'agraden, també influeix el preu , per exemple ara amb els WOK, una sopa agripicant, vedella amb salsa de ostres,Kubak , ànec fregit o......,.


Hi han llegendes de on porten el dinar jo veig molts propietaris de restaurants xinesos comprant al Mercadona o al mercat, es diu també que els treballadors estan sotmesos casi en la esclavitud, pro ni han que tenen personal del país.
TOT PLEGAT VOSALTRES QUE PENSEU?

6 comentaris:

Joana ha dit...

Doncs que si el que serveixen és de qualitat, és bo.

Elfreelang ha dit...

Hi ha restaurants i restaurants i xinesos i xinesos...en general no m'agraden perquè un cop em va sentar molt malament el menjar ( pel glutamat monosòdic potser)...i els hi agafat aprensió...només hi entraria en un que tingués qualitat contrastada....a part que els restaurants xinesos corrents els que serveixen poc té a veure amb el veritable menjar xinés...l'únic que conec de fiable i de qualitat és un que hi ha al barri del Guinardó

Albanta ha dit...

Sóc asidua d'un xinés de la localitat des de fa molts anys, i ja practicament amiga dels propietaris, així que menge amb total confiança!!
Durant este temps no m'ha sentat mai mal, així que tant dolent no deu ser...

Striper ha dit...

A mi personalment m'agraden i es cert que no tots son iguals i en alguns pots travar un menjar mes bo que altres, sobre la qualitat mai he tingut cap problema ni conec a ningú que l'haguí patit en canvi algun restaurant de aquí si me he trobat amb menjar amb mal estat, i recordo aquestes vacances una clavada de mes de 10 euros per dos talls de xai i un pebrot fregit. Per cert el Kubak m'encanta un plat complert i molt ben aconseguit.

Núr ha dit...

A mi m'agradaven molt els restaurants xinesos en general perquè trobava que els sabors eren diferents i nous. Vaig estar un any a la Xina per una beca universitària i quan vaig tornar vaig deixar d'anar als restaurants xinesos senzillament perquè no és pas el menjar xinès que fan a la Xina. Crec que n'haurien de dir "restaurant de menjar exòtic", i no "restaurant de menjar xinès". Conec molt pocs restaurants xinesos, xinesos de debò, on facin menjar xinès com déu mana.

Pel que fa als "wok", hi he menjat algun cop, però personalment crec que no deixa de ser un restaurant de menjar ràpid, com qui es menja una hamburguesa amb patates. A més, segons on vas, tampoc no és que siguin especialment barats.

I quant al tracte dels treballadors, crec que això ja no és parlar de menjar, però bé... Conec una noia a qui la seva sogra va 'ajudar' a venir cap aquí (no tenen bona relació), fent-li un préstec d'uns quants milers d'euros. La noia treballa al restaurant de la sogra i ella li deu pagar 800 euros al mes, dels quals la sogra se'n queda 600 per al lloguer del pis on viu la meva amiga (pis patera, evidentment) i per anar recuperant a poc a poc el que li va deixar en préstec. Tot i això, també conec un bar que porten xinesos. És un bar familiar sense més i ells són maquíssims, sense coses obscures per amagar. A tot arreu hi ha de tot, sí, però la màfia xinesa i els merders amb l'entrada d'immigrants xinesos són una realitat.

GURMET ha dit...

Moltes gracies per els vostres comentaris.