ABANS DE RES;
Estic uns dies de vacances ens veiem a la tornada una abraçada a tots, bones vacances.
Avui una recepta d' aquelles per menjar a l' hivern, que dóna força "calories", un plat típic de la comarca veina. Uns pèsols negres. Que es conreen al nord del Berguedà, en poques quantitats, i es consumeixen secs. Es poden comprar en botigues de llegums, al Berguedà.
Quan són cuits tenen una textura fina, i un gust intens.
INGREDIENTS
500 grs de pèsols negres
1 cullerada de bicarbonat
1 tall de cansalada de porc blanca per persona.
1 fulla de llorer
2 grans d' all
1 ceba.
all i julivert
PREPARACIÓ
El dia abans, cal posar els pèsols negres a estovar amb aigua ( abans els hem de triar, que no hi hagi cap pedreta) , amb una cullaredeta de sal i una cullerada de bicarbonat.
L' endemà rentem els pèsols i els posem al foc, en una olla amb aigua, la fulla de llorer, la ceba pelada, els alls sense pelar, i un bon raig d' oli d' oliva.
Quan bull, abaixem el foc al mínim, els tapem i els deixem coure durant al menys 2 hores. Hi posem sal. Els deixem coure 30 minuts més (o fins que estiguin ben tous)
Fem fregir la cansalada i reservem el suc.
Quan els pèsols ja estan cuits els pasem per la paella amb una mica del suc de la cansalada. Hi posem una mica d' all i julivert. Els donem un parell de voltes més i ja els podem servir.
Quan són cuits tenen una textura fina, i un gust intens.
INGREDIENTS
500 grs de pèsols negres
1 cullerada de bicarbonat
1 tall de cansalada de porc blanca per persona.
1 fulla de llorer
2 grans d' all
1 ceba.
all i julivert
PREPARACIÓ
El dia abans, cal posar els pèsols negres a estovar amb aigua ( abans els hem de triar, que no hi hagi cap pedreta) , amb una cullaredeta de sal i una cullerada de bicarbonat.
L' endemà rentem els pèsols i els posem al foc, en una olla amb aigua, la fulla de llorer, la ceba pelada, els alls sense pelar, i un bon raig d' oli d' oliva.
Quan bull, abaixem el foc al mínim, els tapem i els deixem coure durant al menys 2 hores. Hi posem sal. Els deixem coure 30 minuts més (o fins que estiguin ben tous)
Fem fregir la cansalada i reservem el suc.
Quan els pèsols ja estan cuits els pasem per la paella amb una mica del suc de la cansalada. Hi posem una mica d' all i julivert. Els donem un parell de voltes més i ja els podem servir.
11 comentaris:
La guarde per l'hivern la recepta!! Ara fa massa calor!!
Petonets Gurmet
Jo també la guardaré per l'hiver.
Que tu passis molt bé.
Quina meravella d'ingredient! Pèsols negres!!
Sabent que sempre falta taaaant per dsecobrir i fins i tot i així unes sorpreses com aquesta. Tan propera.
Merci per el descobriment :-)
No he tastat mai el pèsols negres.
Bones vacances.
Quina passada de recepta, hauré de buscar pèsols negres per aquí al voltant, no els he provat mai! Per cert, bones vacances!!!
Doncs a guardar recepta per l'hivern toca!!
Bones vacances !!!!!
Petonetssssss
No n¡he menjat mai , oido cocinaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Nota personal:
Apuntar recepta, això si, mes cara l'hivern...
Petonets i disfruta de les vacancessss!
Muas!
No n¡he menjat mai , oido cocinaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Nota personal:
Apuntar recepta, això si, mes cara l'hivern...
Petonets i disfruta de les vacancessss!
Muas!
MMMMMMMMMMMMMMMMMM, NYAM, M'ENCANTEN ELS PÈSOLS!
que curiós, mai he tastat els pesols negres.
gràcies per compartir la recepta
molt bon estiu :)
Crec que jo tampoc no he provat mai els pèsols negres.
Bones vacances!
Publica un comentari a l'entrada