dijous, 6 de maig del 2010

Pastis de formatge

                                                                                     


El pastis de formatge es una recepta que admet força variacions i complements , jo vaig començar fent el de

Ous

Iogurt

sucre

maizena

philadelfia
     











 I ja fa molt de temps vaig canviar el formatge philadelpia per mató i queda molt millor, i depenent del dia el deixo tal qual o el puc cobrir amb alguna melmelada i fruits vermells, 

Ens explique la vostre recepta i tots aprendrem coses noves.

 




UN APUNT DIVERTIT I DIDACTIC
SEXE I MENJAR
El sexe com a reproducció i menjar , han siguts necessitats bàsiques dels éssers vius,

i totes dues han anat evolucionat i de fet sempre encara que no ho sembli ha anat i van de la ma, pro si ens remuntem molts milers de anys enrere, on podíem dir que el mes gran es menjava al mes petit i que els humans també podíem ser menjats, el sexe es practicava de la manera que es culminava mes ràpid , que es de 4 potes, la majoria de animals encara ho fan així i com mes petits ,indefensos son mes ràpid van per que son moments en els que poden ser víctimes m i a mitiga feina apa se els menjaven, i per resoldre aquests perill els humans i alguns primats ho van començar a fer de cara , amb el que controlaven tot l'espai de visió, per això es va començar a practicar el sexe de cara, per no ser menjats!!

8 comentaris:

Albanta ha dit...

Veus?? aquesta explicació no se m'habria ocurrit mai...
Deu ser que tinc una mica de Mantis Religiosa... :)
Bon menjar i bon sexe Gurmet!!

Carmen ha dit...

M'ha agradat aquest punt didàctic que li has donat a l'entrada, sempre aprenc alguna cosa quan vinc a verure't ;-))
El tall d'aquest pastís és tota una delícia, tens raó, amb mató millora moltíssim.
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passada de pastís de formatge que t'ha quedat! Jo també el provaré amb mató!

SUSANNA ha dit...

HOLA BON DIA

JO SOC UNA ENAMORADA DELS PASTISSOS DE FORMATGE, I CONCRETAMENT DEL PASTÍS FET AMB PHILADELFIA, FA MOT DE TEMPS QUE EM VAREN DONAR LA RECEPTA I LA VAIG ANAR MODIFICÀN FINS TROVAR LES QUANTITATS D´INGREDINETS AL MEU GUST...PASTÌS DE FORMATGE GEMMA ...DEL MEU BLOG,..PERÒ ARE ESTIG TANT TENTADA AMB LA TEVA PROPOSTA QUE JA TING A LA LLISTA DE LA COMPRA ...EL MATÓ

JA T´EXPLICARÉ ES RESULTAT

MENTRE MIL PETONETS DE FORMATGE
SUSANNA

Garbí24 ha dit...

Ara sé perque hi ha gent que coloca miralls a l'habitació....per vigilar que no se'l mengin.......o com se li mengen?

lisebe ha dit...

Vaja avui va de pastis de formatge la cosa.
Doncs es cert que hi ha molts variants jo en poso una de diferents que els hi faig als meus nebots que son uns llaminers:
-1 tarrina 500 grs formatge fresc (Quark)per exemple.
-4 rovells d'ou
-100 gr.farina de blat de moro
-2 cullaradas de llet en pols (si em tenim) i sino 1 cullarada de crema de llet.
-4 clares d'ou
-75 gr. de mel
-mermelada al gust
-50 gr. mantega
-100 gr d'anous

Preparacio:

-Posemm en un bol el formatge afegim els rovell, la farina i la mel. s'ha de remoure fins que estigui homogenia.
-Despres munten les clares i afegim el sucre
(Jo sempre posso dos motllos independents petits per els nens )

Suquem els motllos o els motllo amn mantega espolsem una mica de farina perque no quedi agafat al motllo

Mentres ja em afegit tots els ingredients (menys la mermelada i les nous) i l'ultim les clares i els sucre que s'ha de remoure delicadament tot junt

-Omplim els motllos o el motllo
-El possem al forn de 15 a 20 minuts a 160·
- I un cop fet desmotllem li posen nous a sobre i pintem amb mermelada al gust . Jo sempre li poso de maduixa perque els hi encanta . Pero també queda molt bé amb la de albercoc.

Bon apetit Gurmet!!

Ahh! i molt bó el apunt antropologic del tema.

Bon cap de setmana

Joana ha dit...

Prenc nota de tot! ni que el meu el faig amb un formatge de Danone i em queda molt bé!

Gabriela, clavo y canela ha dit...

Tienes un blog muy bonito y divertido!
El pastel de queso se ve delicioso..
un saludo
Gaby