dimarts, 11 de maig del 2010

QUE FEM?


Avui proposo un joc us descric tres elaboracions i es tracta de que m'encerteu que es el que fem, crec que totes tres son molt fàcils i de segur l'encertareu. Poso la moderació de comentaris i les respostes seran mes vostres, vinga que segur que encerteu les tres tots.


ELABORACIÓ 1
Se separen el rovells de les clares. Es posen els rovells i el sucre fi en un bol i es baten una bona estona fins que quedin amb una consistència de mantega i sembli que hagin doblat el volum. D’això se’n diu emblanquinar-los, doncs els rovells perden color.
Tot seguit, s’hi afegiran la farina i el llevat en pols, tamisats, i es remenarà bé. Quedarà una pasta espessa que l’aclarirem tot seguit amb les clares que haurem muntat a punt de neu. Per fer-ho, les embolcallarem suaument.
Es posarà tot plegat en una safata de forn prèviament folrada, d’uns 20/22 cm., a 170ºC, durant uns 17 minuts. Si us sembla que es crema de dalt, simplement, baixeu-lo una miqueta. Per estar segurs de què està cuit, s’hi enfonsa un escuradents i es comprova que surti ben sec. Es treu del forn i no es separarà del paper fins que s’hagi refredat i tenint cura que segueixi fàcilment.

ELABORACIÓ 2
Es posa bullir en un cassó l'aigua amb la sal i la mantega. Quan aquesta arrenca el bull s'hi afegeix de cop la farina tamisada. Un cop s'ha format una pasta homogènia es treu del foc i s'hi afegeix un ou barrejant-lo amb una espàtula de fusta. Quan aquest estigui ben barrejat a la pasta, se n'hi afegeix un altre i es torna a repetir la operació fins que hi siguin tots 3 ous. ( Si son molt grossos el tercer no el posem sencer)Tot seguit es posa la pasta en una màniga pastissera per fer les boles. Aquestes es posen en una safata que pugui anar al forn, separades entre elles perquè creixen una mica. Posar-les al forn prees-calfat a 200º durant 25 minuts aproximadament.

ELABORACIÓ 3
» Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida ( la nata opcional), juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.

» A banda, separeu els rovells de les clares. En una cassola o cassó on fareu xxxx, i fora del foc, barregeu els rovells amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.

» A part, diluïu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als rovells barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi a poc a poc la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició (heu de vigilar que no us arribi a bullir, perquè els ous es tallarien).

10 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

1 - La masa d' un braç de gitano.
2 - La masa de petit-choux
3 - Una crema que després podem fer cremada.

starbase ha dit...

M'agafes a la feina, a la tarda ho miro amb calma a veure si ho endevino!

Helena ha dit...

Veig que ens has preparat un petit examen de cuina! jo començo doncs:
opció 1: un típic pa de pessic, si més no la recepta sembla la bàsica de sempre.
opció 2: una massa de lionesses potser?
opció 3: en dubto molt perquè jo la faig molt diferent, però ha de ser una crema catalana!

Ja diras si he aprovat, vinga arreveure!

Cuinera ha dit...

Jeje uy uy… mira la primera opción es: Un bizcocho
segunda opción :Pasta choux
tercera opción:me has pillado… no lo sé!
tengo mis dudas…. No se… no se… ay qué mal! jajajaj

rits ha dit...

mmm, només se m'acut la primera elaboració. El pa de pessic.

Les altres dues, vaig una mica peix!

Elfreelang ha dit...

El primer :Com no sigui pa de pessic? és que no en se gaire de cuinar....

lisebe ha dit...

A veure no ho tinc molt clar.

El primer un biscuit
el segon no ho tinc clar
i el tercer amb sembla un arros amb llet

Però no em facis molt de cas, igual demà ho llegeix-ho mes descansada i canviu de repostes.

Bona nit Gurmet!

Vida ha dit...

No sóc massa bona cuinera i com no veig més comentaris, m'atreviré a fer el ridícul:
1. coca fluixa o "bizcocho"
2. Crema pastalera
3. eeeeeeeehhh, com es diu això? llet merengada?
Au, vinga, fet un tip de riure...

Striper ha dit...

Potser :
1 , pa de pessic.
2 massa Choux
3 crema catalana.

GURMET ha dit...

Eh que no es tracta de cap examen es tracta de un joc i molt bé les respostes son
Pa de pessic, massa choux, crema catalana, . Bizcocho , o lo de braç de gitano correcte. Gracies a tots per participar.