diumenge, 27 de juny del 2010

ESMORÇAR DE FORQUILLA

PATATES ENMASCARADES.

(Foto treta d'internet.)
Un plat típic de La Catalunya Central son les patates emmascarades ,inclús han donat nom algun restaurant com Cal Miliu a Rajadell.
La base de les patates emmascarades son botifarra negra, cansalada i patates bullides, també es poden afegir bolets normalment fredolics, es un plat que es pot menjar a qualsevol hora molt indicat per un bon esmorcar de forquilla.

PREPARACIÓ
Les quantitats al gust .
Bullim les patates ja pelades i les aixafem.
Fregim la botifarra abans li hem tret el budell.
Fregim els bolets la paella molt calenta amb oli i sal.
Fregim la cansalada que quedi ben dorada i cruixent .
Al suc de la cansalada posem els bolets i la botifarra a les patates i sofregim una mica.
La cansalada li podem posar per per damunt i també barrejar algun tros petit amb les patates.
 

LA CUINA A LA MUSICA.
La cuina també es present a la musica, el primer vídeo de un music sense solfa el Valentí pagès de socarra-el per desgracia i per causes tècniques no el vaig poder enregistrar sencer malgrat el ambient i Montserrat al fons feien un marc incomparable. El segon vídeo de uns monstres de la cançó i el humor LA TRINCA.





15 comentaris:

Joana ha dit...

Demà miraré els videos :)
Em quedo amb les patates emmascarades !!! que bones. a casa en faig quan fa fred :)
I aquest hivern en vaig menjar a prop de Rajadell, a Aguilar de Segarra...

Visc a la Cuina ha dit...

Un plat ben consistent, de la terra! Curiosa melodia la d'en Valentí, i divertits com sempre La Trinca!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquestes patates enmascarades estàn molt bones, però m'estimo més menjar-les al hivern.
Petons.

starbase ha dit...

A mi m'agraden molt les patates enmascarades. En general els plats de patata els trobo, com dir-ne..., reparadors. Tenen alguna cosa 'de calidesa' que em recomforta.

Així enmascarades les trobo sensacionals :)

Garbí24 ha dit...

esmorzar de forquilla....una tradició que no s'hauria de perdre

Sonia ha dit...

No les havia sentit anomenar mai aquestes patates....pero me les apunto!!!

Un abraçada,

Joana ha dit...

Son molt bones, cert, però per esmorzar jo no podria!

Helena ha dit...

Ostres Can Miliu! Jo també hi he estat en dinars familiars, i les patates enmascarades que fan són divines oi que si?!
Aquest és un plat que admet tantes versions que no se sap mai quina és la més bona, la barreja és boníssima.

Fins aviat! ;)

Gemma ha dit...

Ostres, per esmorzar no podiria pas... però per sopar després d'un dia de fred a la Cerdanya, segur que me'n menjaria dues racions!

lisebe ha dit...

Hummm! que bones les receptes.!

Las patates enmascarades fa molt de temps que no menjo, però molt bones amb qualsevol de les variants.

Els videos la Crema catalana d'en Valentí que artistás d'home.

I el allioli de la Trinca hum que bó amb conill oi??

Gràcies Gurmet per portar lo tradicional de la nostra terra, fer els esmorçars de forquilla que ja no es fan tant i les receptes de tota la vida de casa nostra que ens fan tant nosaltres..igual que els llocs tradicionals a on es pot menjar tant bé..!!

Bona setmana Gurmet.

Lídia ha dit...

conec el poble de Rajadell i conec el restaurant de cal miliu......jo visc molt aprop i he probat les patates enmascarades que fan.....boníssimes.
Jo a casa també les preparo, de tant en tant i ens agraden molt

salutacions

No tot són postres ha dit...

Bones les patates emmmascarades, però per esmorzar NO, si us plau, que després anirem al ralentí tot el dia!!!
PTNTS
Dolça

Les Coses són com Som ha dit...

És un plat boníssim que al berguedà també es menja molt. La veritat és que passaria una setmana menjant el mateix, m'encanta!!

sargantana ha dit...

hola gourmet..t'he portat un regalet de sevilla....
si et vols pasar per el blog...
petonets

Fem un mos ha dit...

Les patates emmascarades, son una molt bona solució per donar mes calidesa el plat, i com primer plat queden fenomenals.
Una abraçada